Een slimmigheid geeft 39% meer conversie

A/B testen is een onderzoeksmethode voor het vergelijken van twee varianten en te ontdekken welke voor de meeste conversie en dus boekingen zorgt. Bij een A/B test wordt de websitebezoekers in tweeën gedeeld. Het eerste deel krijgt het origineel (versie A) te zien en het tweede deel de variant (versie B).

Als ontwikkelstrategie heeft flean gekozen voor een aanpak waarbij doorlopend A|B testen worden uitgevoerd met als doel om in continuïteit conversie verbeteringen door te voeren.  

Door deze gestructureerde aanpak krijgen we inzicht in wijzigingen op de website die wel werken en de wijzigingen die niet werken. 

Een slimmigheidje geeft 39% betere conversie

Stel er zit een bezoeker op je website en klikt op een accommodatie. De bezoeker wil even verder kijken en sluit het window. 

Na enige tijd ontstaat toch weer interesse in de accommodatie en de zoekmachine wordt gebruikt. Het risico wordt gelopen dat weer andere advertenties van boekingswebsites zichtbaar worden. 

Het idee

Het begon met een idee om een accommodatie te openen in een nieuw browser window. Als een bezoeker het window sluit blijft de homepage nog open. Alle instellingen en zoekcriteria worden steeds meegenomen tussen de verschillende windows.

Het resultaat

Na het uitvoeren van 12.000 gebruikers sessie werden er 39% meer boekingen gerealiseerd. Dit willen we niet laten liggen. 

Vanaf aanstaande maandag 24-9 rollen we deze oplossing uit. Via onder staande button kan je de nieuwe oplossing testen.